8 oktober: Liefde in het Stadshotel
8 oktober: Liefde in het Stadshotel

Harmonieorkest De Vriendschap heeft voor het concert op 8 oktober wederom een bijzonder programma samen gesteld. Muziekstukken barstensvol passie en drama. Dat kan ook niet anders als er stukken op het programma staan als,  ‘Romeo en Juliete’, Westside Story’ en Carmen.

Al sinds het begin van de mensheid speelt liefde, en dus ook de wrange kanten van liefde een grote rol in verhalen, opera’s, musicals en popliedjes. De onbereikbare liefde, de onmogelijke liefde zoals de liefde die niet mag omdat je bij de verkeerde familie hoort. Het zijn allemaal bruikbare dramatische elementen die prachtige verhalen en muziek op kunnen leveren.

 Op originele manier zal dirigent Bart van den Goorbergh op 8 oktober het publiek mee nemen in het verhaal en de muziek. Dit zal hij doen, samen met een jeugdig lid van het orkest wiens identiteit we op dit moment nog niet bekend mogen maken. Dit klink allemaal spannend en dat is het ook. De verhalen die de muziek ondersteunen en waarop de componisten hun werken hebben gebaseerd zijn vol emotie, passie, verraad, verdriet en hopelijk ook een beetje met een goede afloop.

Neem nu bijvoorbeeld het verhaal van Romeo en Juliete. Iedereen kent wel iets van dit verhaal. Men zegt wel eens, ’hij is een echte Romeo’ of de prachtige Maria uit de Westside Story. Wist u dat dit verhaal van de musical, die binnenkort in Nederland weer wordt opgevoerd hetzelfde verhaal is als Romeo en Juliete. Alleen de namen zijn aangepast en het speelt in een andere tijd. Op 8 oktober vertellen we u hier meer over. En we spelen natuurlijk de prachtige muziek die erbij hoort.

Tevens zullen we het publiek trakteren op muziek van Carmen. Deze muziek zal menigeen zeer bekend in de oren klinken, het is niet voor niets de meest gespeelde operamuziek ooit. Het verhaal is wellicht iets minder bekend en gaat over de spanning tussen mannen en vrouwen. Wie verovert nu eigenlijk wie? Is hij de versierder of worden die kerels versierd door ‘linke’ dames? Dat het versieren, het ‘spel ’tussen vrouw en man dodelijke kanten kan hebben zal op 8 oktober aan u uit de doeken worden gedaan. Kom luisteren naar de mooie muziek en de ‘uitleg’ door dirigent en ‘mysterieuze ladyspeaker’.

Harmonie "De Vriendschap" is bijzonder blij met de terugkeer naar het Arsenaal. We weten zeker dat dit gevarieerde concert, op deze locatie midden in Woerden de moeite waard is om bij te wonen. Klassieke muziek, een verrassende presentatie en ook een paar schitterende pophits  zullen er voor zorgen dat het publiek optimaal kan genieten van die passievolle concert.

Graag tot ziens op zondagmiddag 8 oktober om 12.00 uur in het  Stadshotel van Rossum. Toeging is als altijd gratis!