Harmonieorkest

Het harmonieorkest bestaat uit circa 45 muzikanten tussen de 18 en 90 jaar oud. Sinds 2018 is Jan van Dam dirigent van het orkest.

Tijdens de wekelijkse repetitie op maandagavond, oefent het orkest vooral voor de koffieconcerten die zij drie keer per jaar geven (januari, april en oktober). Deze waardevolle traditie heeft ervoor gezorgd dat het orkest een vast publiek trekt bij de koffieconcerten. Elk concert heeft een thema. Binnen dit thema worden zeer uiteenlopende muziekstijlen gespeeld: (licht) klassiek, pop, musical, film. Maar het orkest deinst ook niet terug voor lastigere klassieken werken van componisten als Moussorgsky, Stravinsky, Mahler en Mozart.

Naast de koffieconcerten treedt het harmonieorkest vaker op. Zo verleent zij jaarlijks haar medewerking aan de Volkskerstzang in de Bonaventurakerk en de herdenking bij het Indië/Nieuw Guinea-monument op begraafplaats St. Barbara in Utrecht. Ook bij de jaarlijkse Taptoe in Woerden presenteert het harmonieorkest zich. Veel leden uit het harmonieorkest lopen ook mee met optredens op staat, zoals bij Koninginnedag, Dodenherdenking, avondvierdaagsen, lampionnenoptochten en serenades. Hiermee wil De Vriendschap een bijdrage leveren aan het culturele klimaat in de gemeente Woerden en omstreken.

Koffieconcert bijwonen
Nieuwsgierig geworden? Bezoek eens een koffieconcert van het harmonieorkest. In de agenda kunt u zien wanneer het volgende concert gepland staat.

Bekijk de foto's van het laatste koffieconcert

Harmonieorkest
Harmonieorkest
Jeugdafdelingen
Jeugdafdelingen
Egerländerkapel
Egerländerkapel
Boerenkapel
Boerenkapel
Majorettes
Majorettes
Drumband
Drumband
Vrijetijdsorkest
Vrijetijdsorkest

Blazersklas KEF