Afdelingen

Onze vereniging bestaat uit verschillende afdelingen, hieronder een overzicht.

Harmonieorkest

Dirigent: Jan van Dam

Het Harmonieorkest is met recht het vlaggenschip van de vereniging. Naast tientallen andersoortige optredens, die zorgen voor een breed draagvlak binnen de gemeente Woerden, is het geven van drie jaarlijkse koffieconcerten al vele jaren lang de core-business van het orkest. Deze waardevolle traditie heeft erin geresulteert dat het orkest een vast publiek aan zich heeft weten te binden terwijl er ook regelmatig bezoekers komen die speciaal voor het orkest komen.
Het orkest heeft een zeer afwisselend repertoire waarbinnen eigenlijk alle muziekgenres wel gespeeld worden (klassiek, licht klassiek, pop-, musical- en filmmuziek). Naast het lichtere werk deinst het orkest ook niet terug voor de lastigere klassieke componisten, zo zijn door de loop der jaren heen o.a. al aan bod geweest: Moussorgsky, Stravinsky, Mahler en Mozart.

Jeugdorkest

Dirigent: Arnold van Poeteren

Een vereniging zonder jeugd heeft geen toekomst. Gelukkig beschik onze vereniging of een jeugdorkest wat zelfstandig tweemaal per jaar een concert geeft naast haar medewerking te verlenen aan de jaarlijkse taptoe alsmede diverse andere optreden.

Drumband

Instructie: Rene de Jong

De drumband bestaat uit een groep van enthousiaste tambours die alle straatgaande optredens van de vereniging optreed. Een optocht zonder drumband is niet denkbaar.

Met kleine trommen, tenor trom, grote trom en bekkens vormt de drumband een vol geluid.

Majorettes

Instructie: Isa Schukking

De Majorettes gaan voorop bij ieder optreden op straat. Ze lopen letterlijk voor de muziek uit!
Ook studeren ze ieder jaar diverse shows in voor de voor- en najaarsuitvoering. En de taptoe is natuurlijk niet denkbaar zonder de bijdrage van de majorettes.

Twirling

Instructrice: Isa Schukking

Sinds 2013 doen we ook aan Twirling bij De Vriendschap. Diverse teams doen mee aan diverse wijdstrijden door het hele land.

Een van de duo’s heeft het al meerdere malen tot aan de Nederlands Kampioenschappen geschopt!

Boerenkapel

Om uw festiviteit een extra feestelijk tintje te geven beschikt de vereniging over een heuse boerenkapel.

In Boerenkiel en klompen omspelen ze iedere feestelijke gelegenheid.

Voor boekingen neemt u contact op met: Arnold van Poeteren

Egerlanderkapel

Voor optredens op oktoberfeesten of egerlander georiënteerde feesten hebben we een Egerlanderkapel die zich gespecialiseerd heeft in dit genre.

Voor boekingen neemt u contact op met: Arnold van Poeteren

Vrijetijdsorkest

Dirigent: Maaike Gerlsma

Op uw oude dag nog lekker muziek maken? Bij ons kunt u zeker nog terecht, sterker nog, we hebben er een speciaal orkest voor! Iedere donderdagmiddag wordt er gerepeteerd met een lekker bakje koffie erbij.


Meer weten over onze orkesten?